ADATMEGSEMMISÍTÉSI SZOLGÁLTATÁS

Adatmegsemmisítés szolgáltatás keretén belül, vállaljuk a már üzemből kivont szerverek, számítógépek, adattárolók felmérését, elszállítását,bevizsgálását, adatmegsemmisítését.

Szolgáltatásunk igénybevételének díja a változó igények és mennyiségek miatt minden esetben egyedi árképzéssel kerül meghatározásra, kérjük bővebb információért vegye fel velünk a kapcsolatot.

  • Felmérés
  • Elszállítás
  • Bevizsgálás
  • Megsemmisítés
  • Dokumentáció
  • Tanúsítvány

AZ ADATMEGSEMMISÍTÉSRŐL ÁLTALÁNOSSÁGBAN

Életünkben, vagy munkánk során előfordul, hogy már nem használt számítógépünktől egyszerűen megszabadulunk és kukába dobjuk, munkánk során elavult eszközeinket leselejtezzük vagy tovább értékesítjük. Gondolnunk kell arra is, hogy az eszközökön korábban található adatainkkal mi fog történni, mi lesz ha azok esetleg illetéktelenek kezébe kerülnek, hogyan tudjuk ezt megelőzni?

A fenti problémára adatmegsemmisítési szolgáltatást nyújtunk Ügyfeleink részére az
US DoD, DIN illetve NSA standard szerint, a környezetvédelmi elvárások figyelembevételével.


Az adathordozó típusától, állapotától, illetve a jótállás megőrzéséhez szükséges előírásoktól függően különböző eljárásokat kínálunk. Alább található az adatmegsemmisítési eljárások alapvető áttekintése, amely megfelel a Magyarországon hatályban lévő környezetvédelmi és adatkezelési előírásoknak.

A felülírás és többszörös felülírás esetében az adatok visszaállíthatatlanul megsemmisülnek, de az adathordozó sértetlen marad, azaz megőrzi működő képességét. Ezt az eljárást akkor alkalmazzuk, ha az adathordozóra még valamilyen okból szükség van, például garanciális, vagy leltári tétel, de a bizalmas adatok nem kerülhetnek illetéktelen kezekbe. A későbbiekben akár felhasználható vagy tovább is értékesíthető.
Fizikai vagy kémia megsemmisítés esetében az adathordozó és a rajta lévő adatok fizikailag teljesen megsemmisülnek egy zúzó berendezésben darabokra aprítódnak, majd kémiai és egyéb úton újra feldolgozásra kerül.

Az ajánlati ár függ a darabszámtól és az adathordozó típusától és tároló kapacitásától.

  • Speciális célszoftverrel végzett felülírás
  • Speciális célszoftverrel végzett többszörös felülírás
  • Fizikai megsemmisítés – kémiai, mechanikai

MÁR NEM ELÉG KUKÁBA DOBNI A RÉGI MEREVLEMEZT

A jelenleg hatályos uniós adatvédelmi szabályok miatt a magyarországi vállalatok egyik legnagyobb problémájává vált, hogy miként tudják leselejtezni régi adathordozóikat úgy, hogy a rendelkezéseknek mindenben megfeleljenek. A kérdésre a jegyzőkönyvezett adatmegsemmisítés kínál megoldást.

Ma még kevés vállalkozás adminisztrálja, ha leselejtez egy adathordozót, de erre hamarosan rendelet kötelezhet minden céget. Az Európai Unió életbe lépő új adatvédelmi irányelve szigorítani fogja az adatkezelés szabályait, beleértve a használt adathordozók kezelését is.

Továbbá érdekes lehet még azon üzleti modellünk is, hogy nem csak a használt adathordozókat, de a használatból kivont informatikai eszközöket (számítógépeket, laptopokat, szervereket, storage rendszereket is elszállítjuk, feldolgozzuk, dokumentáljuk majd megsemmisítjük, így a leselejtezés folyamata jóval egyszerűbbé, gyakorlatilag egykapus rendszerré egyszerűsödik.

informatikai adatmegsemmisítés
Rendszergazda telefonszám

Hívjon minket!

Telefonos ügyfélszolgálatunk elérhetősége:

H-P: 8:00-17:00-ig

Rendszergazda elérhetőség

Írjon Nekünk!

Egyedi árajánlatra lenne szüksége? Kérdése van? Írjon nekünk email-t!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

AB-IT Informatika

Informatika a mindennapokban

Minden jog fenntartva

AB-IT INFORMATION TECHNOLOGY KFT.

KAPCSOLAT


Irodánk: +36206656468

Email: hello@ab-it.hu